Natuurlijke Cider La Cortina
Na een zorgvuldige selectie van de beste rassen van cider appels uit het vorstendom van Oosterijk, krijgen we appelsap die vervolgens naar onze opslagtanks, waar ze onder individueel gecontroleerde temperatuur wordt gefermenteerd, wordt gepompt. Eindelijk, na traditie, ondergaat rekken wanneer de maan is tanende aan het begin van het jaar, en is dan gerijpt op eikenhouten vaten. Het resultaat is een frisse gekleurde cider met een fruitig aroma dat gemakkelijk in de mond is. Het is een natuurlijke kwaliteit cider met een geheel eigen stijl.
Type cider: natuurlijk “traditioneel”.
Alcohol sterkte: 6% Vol.
Soort appel: mengsel van verschillende cider appel, rijping control, hand verzameld, hand geselecteerd.
Frezen: lobular (niet geraspt).
Maceratie: Nee.
Appelsap: zoet en diksap (verkregen uit de laatste finale knijp van de pers).
Gisting: alcoholische <16ºC en malolactische <15ºC, C in roestvrijstalen tanks en eiken vaten.
Serveren op: 12-14ºC.
Bewaren: Een iets geventileerde en donkere plaats, kamertemperatuur minder dan 15°C.
Optimale luchtvochtigheid: 70%