LA CORTINA EEN FAMILIETRADITIE

Celestino Cortina Cuadra, stichter van Sidra Cortina, werd in zijn leven bekend als een ondernemende en enthousiaste man. Zijn vader overleed toen hij pas zeven jaar oud was en op jonge leeftijd zou hij zijn moeder en grootouders helpen met de bescheiden familie cider molen (“de Nonzalera Cider Mill”). Sinds hij een kind is, helpt hem appels te verzamelen, water halen van de rivier om de vaten schoon te maken of pulp uit de pers te verwijderen onder andere taken.

In 1950 trouwde hij Palmira Noriega Torre (bekroond met de 2099 tonel de oro prijs in gijon), die opgevoed werd in de cider huis en winkel van haar ouders in Bayones. In 1952 beslist Celestino Cortina Cuadra te inverstern in een bedrijf dat toen weinig geloofde : cider. “de mooiste gehucht in Astirîe”, Solares de Coru (Villaviciosa), zag het begin van de Sidra Cortina.

De loop der jaren, begon hij erkenning te verdienen voor de kwaliteit van zijn cider. Het was een moeilijke tijd in die jaren; toen was de markt rustig en klein. Niettemin, voor de vroegtijdige dood van Celestino Cortina Cuadra, was Sidra erin geslaagd om een deel van de selecte groep van de beste natuurlijke Asturische ciderzijn te zijn.

Zijn zoon, Eloy, nam de leiding van de molen, toen hij slechts twintig jaar oud was en was verantwoordelijk voor de uitbreiding van de handel familienaam. Eloy vermenigvuldigd de productie en de progressief opgenomen technologie, die de eerste botteling lijnen en persen automatiseerde. Hij begon ook te vertakken naar nieuwe markten. Madrid en België hebben Cortina cider verkocht sinds het einde van de jaren 1970.

De 5 februari 2001 zag de inauguratie in Amandi van de “Llagar de la Ferreira”. Het is een mijlpaal in de geschiedenis van Asturïanse cider als de eerste moderne cider molen in Asturie en welke Pablo en Tino, de twee zonen van Eloy, lid van de zaken worden.

Het markeerde een nieuwe generatie van cider molenaars, en het bedrijfsleven streeft er nog steeds van deze bevoorrechte plek in Amandi waar technologie en traditie samen werken om onze appels jaar na jaar te molen zoals altijd om onze bekende cider te worden.

Deel dit!
 

Naturaal Asturische Cider

 
Vanden Bussche & Zoon
Vinos Granada
Breeschstraat 29
1020 Brussel, Belgïe
Tél : +32(0)2 428 32 20
M. BUTTINI Angelo (Sales Manager)
Mobile : +32(0)475 73 90 46
02 428 32 20Bel onze kantoren
0475 73 90 46Bel onze Sales Manager
Google Maps
Breeschstraat 29 1020 Brussel, Belgïe

Volg ons ook op :

Voordat we ons verlaten...

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze nieuwe producten, onze jaartallen, ...